Over ons

 

Bekijk hier onze bedrijfsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=g38grGP9iTw

 

Met onze jarenlange ervaring als producent van meubilair, combineren we plezier met professionaliteit. We kunnen onze producten naar uw smaak en naar uw wensen maken.

Ontstaan

In 1971 werd de eenmanszaak ‘Metaalbedrijf Frans Devos’ gesticht door Frans Devos. Twaalf jaar later werd het bedrijf omgedoopt tot Metafox, waar Frans Devos samen met zijn echtgenote Marianne Delécluse aan het roer stond. ‘Meta’ staat voor Metaal en de letters ‘FOX’ staan enerzijds als Engelse vertaling voor de familienaam Devos en anderzijds voor de eerste drie letters van de namen van hun zonen: Frederique, Olivier en Xavier. In het jaar 2006 gaf Frans de leiding over aan de oudste zoon, Frederique

Missie

De missie van Metafox is het produceren en leveren van excellent functioneel meubilair voor de “Event & Party” industrie en voor elke polyvalente ruimte. Doordat Metafox de voorkeursleverancier wil zijn van haar klanten, besteedt ons team van ervaren en gemotiveerde medewerkers dagelijks bijzondere aandacht aan kwaliteit, duurzaamheid en innovatie, zowel op product- als op productieniveau. Deze centrale waarden vind je dan ook terug in al onze oplossingen waarmee Metafox haar klanten wil inspireren en in staat stelt hun energie te focussen om verder te groeien in hun kernactiviteit.

Kwaliteit

Kwaliteit in Metafox behoort, naast duurzaamheid en innovatie, tot één van de drie centrale strategische kernwaarden. We kiezen resoluut voor het gebruik van kwaliteitsvolle en duurzame materialen voor het vervaardigen van onze producten. Alle grondstoffen en uitbestede diensten ondergaan een grondige controle wanneer ze in Metafox aankomen. Teneinde de kwaliteit continu te garanderen, worden zoveel mogelijk onderdelen binnenshuis of bij gecertifieerde partners verwerkt. Jaarlijks investeert Metafox in de opleiding van haar medewerkers en in de modernisering van haar machinepark zodat we onze producten volgens de meest geavanceerde productietechnologieën en kwaliteitsstandaarden kunnen vervaardigen. Nieuwe producten worden dan ook uitvoerig getest om de gegarandeerde Metafox-kwaliteit te waarborgen.

Duurzaamheid

Onze strategische pijler duurzaamheid is de rode draad in de productie en het gebruik van ons product, in de samenwerking met onze medewerkers, in onze ecologische voetafdruk en in ons ondernemerschap. Via een geavanceerd machinepark streven we om op de meest efficiënte en kwaliteitsvolle manier te produceren. Onze producten worden zoveel mogelijk vervaardigd uit recycleerbare of gerecycleerde materialen. Schaarse natuurproducten zullen enkel in het Metafoxproduct gebruikt worden als die de vereiste kwaliteits- en ecologiecertificaten verkregen hebben. Bij het gebruik van hout in onze producten aanvaarden wij enkel PEFC-gecertificeerd hout. Op die manier draagt Metafox haar steentje bij tot duurzaam bosbeheer. Vanuit deze filosofie bieden we een standaardproductgarantie van 3, 5 en 10 jaar, afhankelijk van het product.

Innovatie en design

In samenwerking met onze klanten en na grondige analyse van hun behoeftes en noden, ontwikkelt Metafox op een systematische basis nieuwe producten. Ergonomie, gebruiksvriendelijkheid, esthetiek, duurzaamheid, functionaliteit, kwaliteit en design vormen de drijvende krachten voor onze innovatie. Naast innovatie op productniveau besteedt Metafox ook heel wat aandacht om continu te verbeteren en te innoveren op productietechnisch vlak. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in de meest geavanceerde machines om de totale productkwaliteit te verhogen en om nieuwe materialen te kunnen verwerken.